Wat is een optimizer?

Een optimizer wordt gebruikt om de installatie te optimaliseren om zo veel mogelijk elektriciteit te produceren

Zonne-energiesystemen zijn verbonden in wat we 'strings' noemen. In een string zal het paneel met de minste productie bepalend zijn voor de productie van de overige panelen.

Een optimizer voor zonnepanelen is een component die aan een enkel zonnepaneel wordt bevestigd om de stroomoutput te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. De optimizer zorgt ervoor dat de andere panelen geen verminderde productie krijgen, zelfs als er schaduw is van een pijp of bladeren die aan het paneel blijven plakken.

Omdat het de kracht van uw systeem beïnvloedt, wordt dit onderdeel ook wel een "power optimizer" genoemd in het Engels. De behoefte aan optimalisatoren zal variëren afhankelijk van de omstandigheden en uw voorkeuren.