Hur ansluter jag min Growatt växelriktare till WiFi?

Innan du ansluter din växelriktare till ditt nätverk är det viktigt att säkerställa nedanstående information för att kunna skapa de mest optimala förutsättningar för en framgångsrik anslutning.

• Signalstyrka

Använd gärna en lämplig app för att säkerställa att signalstyrkan från din router till din växelriktare är stark och tillräcklig för en stabil anslutning. Vid behov kan en WiFi-förstärkare vara ett alternativ.

• Nätverksband

Kontrollera att nätverksbandet sänder på 2.4GHz och inte är kombinerat med 5GHz. För hjälp med detta kan du kontakta din nätverksleverantör.

• Nätverksnamn och lösenord

Säkerställ att både nätverksnamnet och lösenordet inte innehåller några specialtecken.

Så här ansluter du din Growatt växelriktare till ditt nätverk:

Steg 1 - Logga in i ShinePhone-appen

Du ansluter din växelriktare via ShinePhone-appen. Vänligen logga in med de tillhandahållna uppgifterna. Om du saknar inloggningsuppgifter behöver du inte skapa ett nytt konto, istället kontakta oss på sol@otovo.se för assistans.

Steg 2 - Lägg till Datalogger

En datalogger överför produktionsdata från din växelriktare till ShineServer. Om din anläggning aldrig tidigare har varit ansluten till ditt nätverk behöver du lägga till dataloggerinformationen från WiFi stickan på din växelrikare.

När du är inloggad i ShinePhone appen navigera till plustecknet i det högra hörnet, välj Add Datalogger och följ stegen i appen. Om du återansluter din växelriktare och det redan finns en datalogger tillagd, välj istället Datalogger list.

Under datalogger list kommer du se information från WiFi stickan på din växelritkare. För att påbörja konfigurationen klicka på Offline till höger om serienumret och välj Configure Datalogger. Ett nytt fönster kommer att öppnas och du kommer att påbörja anslutningen.

Steg 3 - Konfigurera din datalogger

För Europa rekommenderas det att du väljer Hotspot Mode, det innebär att du först kommer att ansluta dig till Wifi stickan på din växelriktare och sedan till ditt nätverk. Följ instruktioner i appen noggrant tills du kommer till det slutliga steget. Lösenordet till WiFi stickan är 12345678. Se gärna videoguiden nedan (från 1:50) som går igenom hela processen: