Otovo-appen visar ingen produktion

Det kan finnas flera orsaker till varför du inte ser din produktionsdata i Otovo-appen. Det är därför viktigt att du följer dessa steg för att undersöka och identifiera möjliga problem.

Steg 1 - Kontrollera att Otovo appen är uppdaterad till den senaste versionen
Uppdatera appen vid behov genom App Store om du använder en Apple enhet eller Google Play om du använder en android telefon.

Steg 2 - Kontrollera produktionen på din växelriktare
De flesta växelriktare har en inbyggd funktion som visar produktionen på växelriktarens skärm. Under vinterhalvåret är det vanligt att växelriktaren går in i ett strömsparläge och produktionen kommer därför inte att visas varken på skärmen eller i Otovo-appen. Mer information om hur din växelriktare påverkas under vintern kan du läsa här.

Steg 3 - Kontrollera internetuppkopplingen
För att kunna övervaka din produktion i Otovo-appen behöver din växelriktare vara ansluten till ditt nätverk. Har du en ny router eller ändrat wifi information behöver växelriktaren att kopplas upp på nytt med den nya informationen. Kontrollera därför att din internetuppkoppling är fungerande och vid behov, anslut din växelriktare till ditt nätverk.

Har du följt alla steg men fortfarande inte ser produktionen via Otovo-appen? Vårt supportteam finns här för att hjälpa dig att undersöka detta vidare, kontakta oss gärna på sol@otovo.se.