Hoe verbind ik mijn Solis omvormer opnieuw met WIFI?

Soms gebeurt het dat de WiFi-stick de connectie met je eigen WiFi-netwerk verliest. Dit kan verschillende redenen hebben. Als je gebruik wilt blijven maken van monitoring, moet je opnieuw de WiFi-stick aan je router koppelen.

Netwerk instellen:

Stap 1: Zorg ervoor dat de omvormer aan staat (rode led brandt) en dat de DC-schakelaar op "on" staat. Zoek vervolgens in de buurt van de omvormer naar beschikbare WiFi-netwerken.

Maak verbinding met het 'Solis-netwerk' dat wordt uitgezonden door de WiFi-stick via je laptop, pc, telefoon of tablet. Als er geen Solis-signaal te zien is, kan het zijn dat er al een verbinding is tussen je router en de omvormer. Het Solis-signaal is namelijk alleen zichtbaar als er GEEN verbinding is tussen je router en je omvormer. Het nummer in de netwerknaam is het serienummer van de WiFi-stick, en de beveiligingscode is standaard 123456789.

Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met het Solis-signaal van je eigen WiFi-stick. Vergeet niet andere bekende netwerken op "vergeten" te zetten, aangezien veel apparaten automatisch verbinding maken met netwerken die internet hebben. Het Solis-signaal heeft geen internetverbinding; het is alleen een "access point" signaal. Vergeet niet om na het instellen van de WiFi-stick je apparaat weer met je eigen WiFi-netwerk te verbinden.

Stap 2: Open een browser (bijvoorbeeld Google Chrome, Internet Explorer of Safari) en typ in de URL: 10.10.100.254. Log in op de WiFi-stick met de gebruikersnaam "admin" en het wachtwoord "123456789".

Stap 3: Je bent nu in het setup menu van de WiFi-stick. Klik op "Quick Set" en vervolgens op "Search".

Stap 4: Je ziet nu een lijst met beschikbare WiFi-netwerken. Als je eigen netwerk er niet tussen staat, klik dan op "refresh". Selecteer je eigen WiFi-netwerk waarmee je de WiFi-stick wilt verbinden. Het signaal moet minimaal 30% zijn voor een stabiele verbinding. Als het lager is, overweeg dan een WiFi-versterker. Zorg ervoor dat het een 2.4GHz netwerk is. Klik vervolgens op "next".

Stap 5: Voer het beveiligingswachtwoord in van het WiFi-netwerk waarmee je wilt verbinden. Klik daarna op "Save". Als je de omvormer een vast IP-adres wilt geven, kun je de optie "Optain IP-address automatically" uitschakelen en een vast IP-adres invoeren.

Na het klikken op "Save" wordt de verbinding tot stand gebracht en wordt het Solis-signaal verborgen. Na ongeveer een half uur komen de gegevens weer binnen op je account op www.soliscloud.com.