Hoe verbind ik mijn Growatt omvormer opnieuw met WIFI?

Als de wifi-internetverbinding tussen je modem en je Growatt omvormer hapert (zonder een wifi-versterker om het signaal te boosten), kun je dit fixen door in te loggen op de wifi-stick die onder je Growatt omvormer hangt. Hier is hoe je dat aanpakt.

Belangrijk:

Doorloop deze stappen overdag, wanneer er genoeg daglicht is om stroom op te wekken en de omvormer aan het werk te zetten. Als het donker is, schemert, of er ligt sneeuw op de zonnepanelen, is de omvormer uitgeschakeld. Zodra het weer licht is buiten, begint de omvormer vanzelf weer stroom op te wekken.

Blijf in de buurt van de omvormer tijdens het uitvoeren van deze stappen. Laat de wifi-stick gedurende de hele configuratie in de omvormer zitten.

Benodigdheden vooraf:

• Naam en wachtwoord van je wifi-netwerk.
  • Tablet of smartphone met toegang tot je wifi-thuisnetwerk.
  • Dunne schroevendraaier.
  • Toegang tot je Growatt online monitoringportaal via de Growatt ShinePhone app. Als je geen inloggegevens hebt, vraag deze dan aan door contact met ons op te nemen.
  • Serienummer van je Growatt wifi-stick (te vinden op de behuizing van de stick en bestaande uit 10 karakters).

Stappenplan voor herstel:

Stap 1: Begin met de witte Growatt wifi-stick onder de omvormer. Onder het zwarte rubberen dopje zit de resetknop van de stick. Haal het dopje eraf en druk 10 seconden lang op de resetknop met een geschikt voorwerp (bijvoorbeeld een schroevendraaier).

Stap 2: Zorg ervoor dat je smartphone of tablet verbonden is met je wifi-thuisnetwerk. Log in op de Growatt ShinePhone app en ga naar "IK" (rechtsonder in de app).

Stap 3: Druk op "TOOLS" en vervolgens op "Configureer wifi datalogger". Je komt nu in het menu om de "ShineWifi" in te stellen.

Stap 4: Druk op de linker knop "ShineWifi" (deze wordt wit) en vul het 10-cijferige serienummer van je Growatt-stick in. Druk op de groene knop "Volgende".

Stap 5: Vul de gegevens van je thuisnetwerk in en klik op de groene knop onderaan om door te gaan. De ShinePhone app start de configuratie om de wifi-verbinding te herstellen met het modem. Na de configuratie verschijnt informatie over het succes of falen van de configuratie. Als het niet succesvol is, wordt aangegeven wat de mogelijke oorzaak is. Na het doorlezen van deze informatie, probeer de stappen opnieuw.

Stap 6: Bij een stabiele internetverbinding zijn je opwekgegevens binnen een uur weer zichtbaar in de app (op voorwaarde dat je zonnepanelen op dat moment voldoende lichtinstraling krijgen).